Portföljuppdatering Dec 21

Har stuvat om lite i portföljerna för att inte ha så många portföljer. Nu har jag endast 1 portfölj (KF) på Ava, två på Nordnet (ISK/KF) och en på SAVR.

Har några halvinaktiva på andra nätbanker men har haft för många olika små som är bättre att slå ihop. Hur som helst.

Såhär ser portföljen ut just nu:

Ökat i Vanguard ETF:er (både utdelande och acc) och investmentbolag. Min tanke är att EK majoriteten ska ligga i investmentbolag och ETF:er för att få god riskspridning.

Har även investerat i ett nytt lån hos Trine. Nu är det cirka 10% av EK så blir nog ett tag fram tills jag investerar där igen. Vill inte ta för stora risker. Men det ger ganska bra cash flow och är trots allt för något gott.

Har gjort enskilda innehaven till max 5% av portföljen. Vissa kan gå till 10% men vill minska risken då jag vill lägga mer tid på saker utanför börsen för tillfället så jag inte behöver följa dem så noggrant.

Efter dagarna så har det även gått rätt okej i ökning av EK. Satsade på minst 500k innan 2021 var slut men ser att snubbla på mållinjen.

2022 så sätter jag inget finansiellt mål då jag funderar på att börja studera och resa utomlands så kan bli lite nedgångar.

By SJS

Svensk Investerare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x