Portföljen nu uppdaterad igen (Feb 22)

Portföljen är nu uppdaterad igen. Det har varit två skakiga månader för att starta 2022. Personligen så har jag inte varit så oroad över portföljutvecklingen utan snarare för mina Ukrainska brödrar och systrar som just nu är under attack ifrån Ryssen.

Det har stirrat oss i flera år men jag trodde aldrig det skulle hända “på riktigt”. Vissa säger att det “bara” är Ukraina men det är fel sätt att kolla på det i min mening. Det är Europas största land sett till yta och det var inte en liten invasion för östregioner utan en fullskalig invasion med målet att ta över hela Ukraina.

Man känner sig hjälplös i situationer som dessa men Ukraina är i mina tankar.

Hur som helst, här är en uppdatering.

Portföljen backade med 34k i Januari och 36,5k i Februari. Båda är efter lön så det svider helt klart en hel del.

Har cirka 57k i cash men 11k i faktura att betala så cash positionen ligger på cirka 46k efter skulder.

Totala värdet på portföljen efter skulder är cirka 410k. Utan nedgångarna så skulle jag troligtvis vara över halvmiljonen nu. Men 410k är ändå helt godkänt.

Har flyttat över lite mer kapitel i fondutmanaren Fondo. Där tänker jag spara långsiktigt i fonder, och under oroligheterna just nu har jag tryckt in lite extra i hedgefonden PriorNilsson Yield.

Baserat på min cash position så skulle jag klara mig cirka 4-5 månader med nuvarande positionen vilket är lite mindre än vad jag vill ha. Min plan är att spara lite mer i cash samt räntefonder/hedgefonder med väldigt låg risk i kommande månader.

Sen köper jag dippen i bolag jag fortsatt gillar och ökar lite mer i aktiefonder vid tider när det går ner mer.

Jag tror personligen inte vi är i närheten av hur långt ner vi kan gå, så tror på fortsatta nedgångar under året. Så har börjat ta lite mer konservativa positioner.

Hur som helst så är jag inte oroad över aktiemarknaden, det kan gå ner men jag är fortfarande relativ ung (snart 26) så det kan nog skapas bra köptillfällen även senare i år.

By SJS

Svensk Investerare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x