Portföljen är 100% investerad

Bestämde mig att det var dags igen att investera.

Skrev i ett inlägg ifrån maj att portföljen var likvid och att det var dags att köpa lägenhet. Och det var åtminstone tanken..

Men efter att jag fick erbjudande i min hemstad att hyra en helt nyproducerad lägenhet som passar mig perfekt för 4500kr/månad så valde jag istället att hyra.

Min resonemang är att jag är ung (25år) och att jag hellre vill ha pengarna som växer och att jag inte behöver köpa lägenhet/bostad för att få pengarna att växa. Det kan de göra på börsen.

Lägenheten jag nu kommer få tar över är mycket centralt också, vilket passar mig perfekt.

Så hur mycket är portföljen värd nu?

Skrev i senaste inlägget att jag nådde mina mål som jag satt upp för mig själv. 250k till lägenhet + cirka 50k till IKEA osv (efter bonus).

Men nu är vi Juni. Och portföljen ligger på totalt 368740kr. Snart alltså 400k. Tveksam vart jag går härnäst men räknande ut mina årskostnader för min lägenhet och det blir cirka 150k per år. Och då räknar jag med ganska stora kostnader + sparande. Så skulle jag leva på budget skulle detta ligga på cirka 120-130k.

För att pensionera sig? Tar du numret 25 ifrån MMM så blir 150k * 25 = 3.8 miljoner.

Ganska nice ändå? Och ändå inte helt omöjligt att uppnå. 400k växer snabbare än när jag hade 80 sparat. Och ju högre upp man kommer så kickar ränta på ränta effekten in.

Men nu drömmer jag lite grann. Hur som helst så rör det på sig. Och skönt att spara när man kan. Sen får vi se hur det blir med studier och liknande i framtiden. Men nu lever vi för dagen.

By SJS

Svensk Investerare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x