Dags för deltidsjobb

Och så hände det. 25 års krisen är framme, en beta cuck som inte ens orkar jobba heltid vid ung ålder.

Skämt åsido.

Jag har bestämt mig för att plugga upp lite betyg (Matematik främst) och efter coronaperioden så känner jag att jag helt enkelt inte orkar köra heltid längre. Skrev i ett tidigare inlägg att jag kände mig utbränd och ärligt talat så känner jag fortfarande mig helt död.

Sover 2-3 timmar efter jobbet. Sover 8-9 timmar på natten. Sover bort halva dagen i princip och ändå så känner jag mig helt slut.

Orkar bara laga mat, sova, jobba sen kolla film eller youtube på kvällarna. Ett sorligt liv men tyvärr har jag nått denna punkten genom att ignorera varningarna som varit framför mig under en lång period. Det räckte inte med en hyfsad bra lön och låga kostnader.

Så vad kommer jag göra nu? Det blir jobb på 60%, 3 dagar i veckan och matematik resten av tiden.

Det var skitsvårt att fråga att gå ner på deltid, speciellt i teamet jag jobbar i så har det aldrig hänt förut. Så jag frågade min chef om jag fick gå ner på deltid.. annars var jag tvungen att säga upp mig.

HR kom tillbaka och kallade mig en “business risk” och var väldigt tveksamma över det hela. Men jag sa att jag behöver cirka 6 månader (då kursen tar slut) sen kan jag komma tillbaka på heltid.

Det gillade de bättre, även om de var tveksamma fortfarande. Det hjälpte kanske att jag redan spenderat 4 år på företaget och är ganska ung ålder fortfarande.

Så 3 dagar i veckan jobb, 2 dagar i veckan matematik och sedan helg? Känner redan nu en lättnad.. men jag känner mig fortfarande utmattad. Jag vet inte om det kommer lösa något att dra ner på antal timmar som jag jobbar på ett utmanade jobb eller inte. Men jag är redo att ta risken.

Det blir mindre pengar in, men kostnaderna är redan covered. Det blir helt enkelt mindre pengar till månadssparandet. Vilket är helt okej om min hälsa förbättras.

Tänkte skriva ett till inlägg när jag har energi om hur jag minskat ner antal innehaven i portföljen. Det blir nästa inlägg.

By SJS

Svensk Investerare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x